lämna nu

Kvinnors Rätt firar 20 år

I november 2021 samlade Kvinnors Rätt politiker, kvinnorättsaktivister och andra gäster för en konferens på Marriott Courtyard i Stockholm i samband att organisationen fyllde 20 år. Eventet fungerade som en viktig plattform för opinionsbildning och inkluderade flera tal och en paneldebatt om hedersrelaterat våld och förtryck.

På plats talade Annie Lööf, partiledare Centerpartiet och Morgan Johansson, justitie- och migrationsminister. Det arrangerades även en paneldebatt ledd av moderator Olga Persson, generalsekreterare på Unizon. I panelen deltog Juno Blom, partisekreterare Liberalerna, Ibrahim Mohamad, statsvetare och föreläsare om mångfald och integration, Nicklas Kelemen, etnolog och styrelseledamot i Nätverket mot hedersrelaterat våld, Mariet Ghadimi, doktorand och verksamhetschef för TRIS, och Kvinnors Rätts ordförande Maria Rashidi.

Bland gästerna samlades ett flertal kvinnorättsorganisationer och kvinnojourer, däribland Sveriges Kvinnolobby, Gapf, Gömda Kvinnor, Brinn för barnen och Center mot våldsbejakande extremism. Komikern och kvinnorättsaktivisten Zinat Pirzadeh uppträdde.

Vi är otroligt glada och stolta över de senaste 20 åren och vill rikta ett särskilt tack till alla som uppmärksammade vårt jubileum, samt till vår fantastiska styrelse och alla er medlemmar som möjliggör vårt arbete. TACK.

Fotograf: Elisabet Omsén