Man misstänks för sexbrott mot barn – trots övervakning
01:17
Tidigare i veckan åtalades mannen som är i 20-årsåldern och hemmahörande i Västsverige misstänkt för sexbrott mot 63 barn. Foto: COLOURBOX

En man i 20-årsåldern i Västsverige åtalades i veckan misstänkt för sexbrott mot 63 barn.

– Vi är av uppfattningen att det finns ett stort mörkertal, har åklagaren Andreas Ekengren, tidigare sagt.

Mannen ska ha begått övergrepp trots pågående rättsprocesser och övervakning av frivården, skriver Aftonbladet.
Dela artikel
Facebook
Twitter
E-post

Den misstänkte mannen har tagit kontakt med barn, främst flickor i yngre tonåren via kommunikationsappar som Snapchat och Yellow.

Där ska han ha tvingat flickorna att skicka nakenbilder till honom.

Tidigare i veckan åtalades mannen som är i 20-årsåldern och hemmahörande i Västsverige misstänkt för sexbrott mot 63 barn. Det handlar bland annat om våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn och barnpornografibrott.LÄS MER: Man åtalas för sexbrott – mot över 60 flickorHan nekar till anklagelserna.

– Jag kan inte hålla med om att det varit en stegring. Det är inte så. Jag har en klar bild av vad som tidigare inträffat och vad som påstås ha inträffat den här gången och jag anser att det är finns en annan verklighet än vad som framgår av gärningsbeskrivningarna, säger advokaten Barney Fyman till Aftonbladet.
Har dömts flera gånger tidigare

Det är dock inte första gången han är misstänkt för samma typ av brottslighet.

Aftonbladet har kartlagt mannen och han är tidigare dömd för olika former av sexbrott. Första gången mannen dömdes var för flera år sedan.LÄS MER: Man åtalas för grova våldtäkter på barn över nätetAftonbladet skriver att mannen misstänks ha begått nästan alla åtalspunkter i det senaste åtalet när han haft skyddstillsyn efter en tidigare dom.

”Kriminalvårdens uppdrag handlar om att minska återfall i brott och göra samhället tryggare, men att bekämpa brottsligheten i sig är en fråga för polisen”, skriver Håkan Zandén på Kriminalvården i Västra Götaland i ett mejl till Aftonbladet.

Efter det senaste åtalet är det 86 flickor i Sverige som mannen misstänks ha utsatt, eller dömts, för sexuella övergrepp mot
 
  Share  
balatarin