Miljonvinster bakom "sugar"-sajterna
Rekommendera
Tweeta
Dela
Mejla

Polisen pekar ut "sugar dating"-sajterna som "ren och skär prostitution".

Samtidigt drar ägarna in miljoner kronor.

De danska ägarna bakom Sugardaters – där Brottscentralen avslöjade en SVT-chef med att erbjuda 9 000 kronor för en flickas oskuld – ökade 2016 sin vinst med 400 procent till närmare fem miljoner kronor.
Annons:

Expressen TV:s Brottscentralen kunde på torsdagen avslöja hur en SVT-chef på sajten Sugardaters ville köpa en 14-årig flickas oskuld för 9 000 kronor så fort hon fyllt 15 år.

Men bakom 14-åringens användaridentitet låg Brottscentralens programledare Lisah Silfwer – något som SVT-medarbetaren inte visste om.

De två träffades en vecka efter chattkonversationen och Lisah Silfwer konfronterade mannen. Senare på torsdagen meddelade SVT att mannen lämnat sitt jobb – och anmälts till polisen.

Nu kan Expressen berätta att männen bakom Sugardaters tjänar miljoner på verksamheten.

Bolaget DaTech ApS som äger sajten startade verksamheten under 2013.
"Sugardaddies" betalar "sugarbabies"

För 2015 gjorde bolaget en vinst på drygt en miljon kronor. Ett år senare, 2015, steg vinsten före skatt till nästan fem miljoner kronor – en procentuell ökning på nästan 400 procent. Här möts de rika – "sugardaddies" och "sugarmamas" – och betalar till de mindre rika, de så kallade "sugarbabies".

Bakom bolaget finns tre danska ägare: Rasmus Hjulgaard, Tom Vonsild och Rikki Jörgensen.

I en intervju Lokalavisen Aarhus berättar de om sin verksamhet och expansion.


Den före detta SVT-chefens chatt med flickan han tror är 14 år som han fått kontakt med via sajten Sugardaters.Bland annat säger de att trafiken på sajten ökade explosionsartat efter en artikel i den danska tidningen Ekstra Bladet. Svensk polis pekar ut "sugar dating" som prostitution – den danska ägartrion tycker annorlunda:

– Vi lägger oss inte i vad som sker mellan parterna, men det handlar inte om engångsförhållanden. Någon finner en älskarinna, andra hittar en affärs- och resepartner, säger Rasmus Hjulgaard till Lokalavisen Aarhus.
Går inte att ringa

Hjulgaard äger tillsammans med sina två kolleger företaget DaTech via bolaget Social Services ApS och detta bolag äger de till 30 procent vardera via sina egna privata bolag.

Social Services driver också förlagsverksamhet men äger flera andra bolag, bland annat bolaget ”Det Hele ApS” som i sin tur äger, enligt vad företaget själv påstår, Danmarks största sexmötesplats Eroguide.dk.

När Expressen ringer till DaTech för att få kontakt med ägarna svarar en av de anställda att det inte finns några telefonnummer till ägarna. Det går inte heller att lämna telefonnummer i växeln för då ringer de inte tillbaka.


Före detta SVT-chefen har i en chatt sagt att han är villig att betala 9 000 kronor för Linneas oskuld. När han konfronteras av Brottscentralens programledare Lisah Silfwer säger han att han ville "rädda" Linnea.– De vill bara ha mejl, svarar en kvinna på bolaget. Du får skriva till sajtens supportmejl.

En annan "sugar dating"-sajt är Rich meet beautiful som uppmärksammats för sin reklamkampanj i Stockholm under sista tiden.

På bilsläp som parkeras nära skolor annonserar sajten för verksamheten: "O- I Studielån? Dejta en sugarddaddy."
Miljonvinsterna bakom sajterna

Bakom sajten ligger bolaget Digisec media AS i Norge. Detta bolag ägs i sin tur av Digisec media ltd på Malta.LÄS MER: Det behöver du veta om sugardating
 
  Share  
balatarin