Mannen ströp Elham, 43, med sladd – vill bli friad
Rekommendera
Tweeta
Dela
Mejla

Hennes man ströp henne med en förlängningssladd.

Straffet för Elham Fattals mördare: 17 års fängelse och utvisning.

Nu vänder sig Mohamad Hamdawikarmotli till hovrätten – för att bli fri.
Annons:

När Elham Fattal, en 43-årig frisör från Märsta, var på fest ringde Mohamad Hamdawikarmotli henne 44 gånger. De båda hade haft en relation och Elham hade tidigare anmält honom för misshandel och ansökt om kontaktförbud. Anmälan lades dock ner och något kontaktförbud fick han inte.

De hade inte ingått ett formellt juridiskt äktenskap, men var gifta enligt islam. Dock ska hon länge ha velat skilja sig – och kort före festen ska han, enligt åtalet, gått med på det.

Dagen efter festen blev hon mördad. Motivet var enligt åklagaren svartsjuka. Enligt åtalet ska pojkvännen två dagar innan mordet tre gånger sagt "du är skild" och därmed ska skilsmässan ha ägt rum.

– För mig är det solklart att motivet är heder och ingenting annat. Det är en försvårande omständighet, har målsägandebiträdet Elisabeth Massi Fritz tidigare sagt.
Ströps med elsladd

Dagen efter den religiösa skilsmässan ska Elham Fattal ha varit på festen, och natten innan mordet ska hon ha sovit borta. Något som ex-pojkvännen enligt åklagaren kände till.LÄS MER: Elham, 43, mördades med en förlängningssladdHon ströps, menade åklagaren, med en elsladd i hemmet av Mohamad Hamdawikarmotli. När Elham kom hem på förmiddagen var han där och de började bråka.

"Han har sagt att Elham Fattal attackerade honom genom att bl.a. dra honom i håret och att han då hamnade i ett komaliknande tillstånd. Han har inte kunnat redogöra för vad han gjorde efter det och sagt att han inte minns om han gjorde något för att skada henne", står det i tingsrättsdomen.
Polisen kallades till platsen i januari i år. Då hade mordet precis inträffat.Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT
Sonen vaknade av skriken

Elham Fattals tonårige son har i förhör berättat hur han vaknade av mammans skrik.

– Jag behöver hjälp. Det finns någon, jag tror att han har dödat min mamma, säger sonen i larmsamtalet.
Uniformerade poliser bevakade trappuppgången i det hus där mordet begicks.Foto: Magnus Hellberg

Enligt tingsrätten finns det ingen annan tänkbar gärningsman till mordet på hans mamma än Mohamad Hamdawikarmotli.
Mördaren greps i Tyskland

Mohamad Hamdawikarmotli greps i Tyskland och han dömdes till 17 års fängelse och utvisning.LÄS MER: Mohamad Hamdawikarmotli döms till 17 års fängelse


Polisens tekniker på väg in och ut ur huset.Foto: Magnus Hellberg

Men det är något han nu vänder sig mot. Mohamad Hamdawikarmotli menar att "det inte är styrkt att han begått den åtalade gärningen" och överklagar domen till hovrätten.

"Mohamad Hamdawikarmotli yrkar att hovrätten med ändring av tingsrättens dom ogillar åtalet och målsägandenas enskilda anspråk, samt upphäver beslutet om utvisning", står det i överklagandet.
 
  Share  
balatarin