Dömdes till döden
– ska nu bli frigiven

Dödsdömd för sin tro – fick barn i fängelset| 27 maj
Mariam blev kristen – döms till döden| 15 maj

Meriam Ibrahim dömdes till döden i Sudan efter att hon gift sig med en kristen man och konverterat till kristendomen. Hon födde sin dotter en dotter i fängelset i väntat på avrättningen. Nu kommer uppgifter att hon kommer att friges, enligt BBC.

Mejla

Tidigare under maj dömdes Meriam Ibrahim till döden genom hängning efter att hon förklarats skyldig till att ha konverterat från islam till kristendom och gift sig med en kristen man. Innan hon avrättades skulle hon få 100 piskrapp. Meriam Ibrahim, som var gravid när hon fick dödsdomen, blev tvungen att föda sin dotter i fängelset.
Enligt hennes advokat ska Meriam Ibrahim, 27, sagt att hon hellre avrättades än att hon låtsas att hon inte bytt religion.

Kommer att friges
Nu kommer uppgifter från Sudans utrikesdepartement att den 27-åriga kvinnan kommer att friges.

Abdullahi Alzareg, anställd vid utrikesdepartementet, ska enligt BBC ha sagt att Sudan garanterar religionsfrihet och att kvinnan kommer att friges.

Fördömdes
Beskedet att kvinnan skulle avrättas fördömdes av stora delar av världen. Bland annat beskrev den brittiske Premiärministern David Cameron avrättningsdomen som "barbarisk" och något som inte hörde hemma i ett modernt samhälle
 
  Share  
balatarin